FormatŽabalj

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović posetio je Vatrogasnu stanicu Žabalj, kojoj je lokalna samouprava obezbedila opremu u vrednosti od milion dinara.
Žabaljski vatrogasci dobili su termovizijsku kameru, aparate za gašenje požara, nove mlaznice, creva, masku za izolacioni aparat, kao i radio stanicu.
Tom prilikom, predsednik Opštine zahvalio se vatrogascima na požrtvovanom radu.
„Naši vatrogasci zaslužili su najbolje uslove za rad, a mi se trudimo da im to i omogućimo. Nabavićemo i novo vozilo, a uvek smo na raspolaganju za sve što je u našoj mogućnosti“, podvukao je Radanović.
Vatrogasno-spasilačko odeljenje Žabalj, sa dvanaest članova, funkcioniše u okviru Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, koju čini 12 opština.
Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Stojan Milovac zahvalio se predsedniku Opštine Žabalj, istakavši da je saradnja sa lokalnom samoupravom odlična, kao i prethodnih godina.
“Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Žablju, kao i Vatrogasno-spasilačka brigada Novi Sad organizaciono pripadaju Ministarstvu unutrašnjih poslova, međutim saradnja sa lokalnom samoupravom je neophodna. Osim nabavke nove opreme, sa Opštinom Žabalj sarađujemo i u mnogim drugim aktivnostima, a prethodne donacije, kao i rekonstrukcija celog objekta mnogo su značajne”, rekao je Milovac i dodao da Žabaljčani odlično funkcionišu, uz povremenu pomoć jedinica iz Novog Sada i okolnih opština, u slučajevima kad je to neophodno.
Vatrogasna stanica u Žablju početkom ove godine potpuno je rekonstruisana, zahvaljujući ulaganjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Pokrajinske vlade i Opštine Žabalj.
Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *