FormatŽabalj

Turistička organizacija opštine Žabalj tokom cele godine aktivno radi na promociji turističkih potencijala sa tog područja, a pred kraj sezone, dodeljuju nagradu za doprinos opštinskom turizmu. Ove godine, tu nagradu je zaslužila Vinarija „Botić“ iz Čuruga.

Tom prilikom, organizovali su i pešačku turu kroz Čurug za grupu iz udruženja gluvih i nagluvih Opštine Bečej, u skladu sa temom ovogodišnjeg Svetskog dana turizma.
Direktorica TO opštine Žabalj Marija Čupić istakla je da teže ka tome da što više razviju tzv. ruralni turizam i da ga učine dostupnim svima.


„Početkom marta ove godine nastavljen je turistički obilazak Čuruga u okviru poznate ture Čuruški špacirung, koju realizujemo sa saradnicima. Tom prilikom, turisti peške obilaze kulturno-istorijske znamenosti Čuruga, kao što su Hram Vaznesenja Gospodnjeg i Muzej žrtava racije, Park prirode Stara Tisa kod Bisernog ostrva, Vinarija Botić, poljoprivredno gazdinstvo Radišić i pčelarstva Damjanović i Ivkov“, rekla je Marija Čupić i dodala da je opštinski turizam zaista počeo da se razvija u poslednjih nekoliko godina.
Foto izložba Špaciranje kroz Potisje otvorena je na trgu ispred Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Čurugu, a u okviru otvaranja potpisan je Protokol o saradnji između Društva Racija 1942. i Turističke organizacije opštine Žabalj, čime je zvanično najavljeno otvaranje info centra Turističke organizacije u Čurugu sledeće godine, koji će imati za cilj da kvalitet turističke ponude podigne na još viši i profesionalniji nivo.


Promocija turističke rute Put sira i meda nastavljena je i tokom ove godine na
manifestacijama Interfest i Ukusi Vojvodine u Novom Sadu. Iz opštine Žabalj učestvovali su porodica Zlokolica sa svojom rakijom, jedini srpski viski „Two doves“, koji se proizvodi u Đurđevu, Farmer sir, pčelarstva Radanov, Damjanović, Pinjić i Vladisavljević. Nastavak promotivnih aktivnosti turističke ponude opštine bio je i kroz organizovanje studijskih tura kroz opštinu za novinare iz oblasti turizma iz Novog Sada i Beograda, a ove sezone stavili su akcenat na promociju celokupne turističke ponude i putem nekoliko televizijskih emisija.
Kad su u pitanju dalji planovi za razvoj ove oblasti u žabaljskoj opštini, Marija Čupić i njeni saradnici imaju jasnu viziju.


„Potencijal razvoja turizma opštine Žabalj leži u unapređenju i razvoju infrastrukture, pre svega u parkovima Stara Tisa i Jegrička, kao i u stvaranju novih turističkih proizvoda i u uključenju što većeg broja zainteresovanih iz privatnog sektora i poljoprivrednih gazdinstava. Ne treba zaboraviti i golf teren, čije će dalje unapređenje dovesti do pozicioniranja opštine na široj turističkoj mapi, obzirom na značaj golfa u razvoju turizma Srbije“, podvlači Čupić.
Kako ističu, Turistička organizacija opštine Žabalj nastojaće da kroz svoj deo posla u skladu sa zakonom, unapredi i oblikuje turističku ponudu i pozicionira žabaljsku turističku ponudu što bolje na turističkoj mapi Srbije.

Kategorije: Zanimljivosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *