FormatŽabalj

Posle pune bioskopske sale u Žablju tokom promocije romana prvenca Petra Ivkovića „Kao na leđima delfina“ od izdavača ONB „Veljko Petrović“ Žabalj i posle jednog punog umetničkog programa, teško je naći adekvatne reči kojima se pomenuti događaj može opisati, poručuju iz ONB „Veljko Petrović“ Žabalj.
Povodom promocije pomenutog romana upriličeno je muzičko i književno veče, propraćeno muzičkim programom i zakuskom u foajeu sale.
Petar Ivković, kao multitalentovani stvaralac svojom harizamtičnom prirodom je podstaknuo svoje prijatelje i saradnike iz orkestra Srpskog narodnog pozorišta da razgovor o romanu zaokruže pesmom i muzikom, koje su publiku odvele pravo u literarizovanu Atinu, koje su na kraju večeri i ostali željni.

Roman je našao odjeka u svim učesnicima programa, priča o putovanju junaka ovog romana je zainteresovala publiku kao priča o putovanju u druge predele u kojima su susreti brojni i važni, ali i kao priča o putovanju u sebe – gde se naslućuju tajne življenja punog života, ispunjenog, ili čak i življenog samom muzikom.
O knjizi su razgovarali autor Petar Ivković, dr Jasmina Knežević, recenzent knjige i saradnik na Institutu za srpsku kulturu u Leposaviću i Varja Nešić, moderator promocije i urednik kulturnog programa Biblioteke.
Roman „Kao na leđima delfina“ dostupan je za pozajmicu u centralnoj biblioteci i u svim ograncima ONB „Veljko Petrović“ Žabalj.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *