FormatŽabalj

Turistička organizacija Opštine Žabalj ustanovila je nagradu za najuspešnije žene u opštini Žabalj, a priznanja su večeras prvi put dodeljena ženama iz ove lokalne zajednice, koje svojim zalaganjem to zaslužuju.


Nagradu „Latica uspeha za ženu 2023“ dobila je dr Sonja Popov Bavarčić, pedijatar iz DZ Žabalj.
Plakete su uručene Vesni Miladić, Dragani Puači, Dragani Stevanović Stojković, Dubravki Dudić, Mirjani Grković, Nataliji Mušicki, Romani Glamočić, Smiljani Isakovski i Tatjani Janković.


Direktor Turističke organizacije opštine Žabalj Sergej Zaporožac istakao je da o pravima žena treba da govorimo tokom cele godine.
„Za status žena u društvu veoma je važno da institucije, organizacije i uticajne osobe prepoznaju njihovu vrednost. Zato će Latica uspeha za ženu iz godine u godinu da bude priznanje ženama, koje su to zaslužile svojom požrtvovanošću, prvenstveno prema svojoj porodici, a potom i prema celom društvu, a svesni smo da je zdrava porodica stub stabilnog društva.

Imamo obavezu da jačamo glas žena i da podstičemo da sve javne politike doprinose rodnoj ravnopravnosti“, podvukao je Zaporožac.
Ovo je pilot projekat opštinske Turističke organizacije, sa ciljem da postane tradicija i da svake godine u ovo vreme priznanja dobiju žene koje su stub porodice, a zdrava porodica je stub stabilnog društva.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *