Home Dešavanja ŽABALJ: Pravoslavna Nova godina u „Ulici otvorenog srca“
ŽABALJ: Pravoslavna Nova godina u „Ulici otvorenog srca“

ŽABALJ: Pravoslavna Nova godina u „Ulici otvorenog srca“

0

Proslava Nove godine po julijanskom kalendaru u žabaljskoj opštini organizovana je kao humanitarna manifestacija „Ulica otvorenog srca“, koja će tradicionalno, već treću godinu zaredom, biti održana u ponedeljak, 13. januara na platou ispred opštinske zgrade, sa početkom u 11 časova.

Osim animatora, koji će se naći u ulozi zabavljača za one najmlađe, u sklopu manifestacije, biće organizovan i Novogodišnji sajam, na kojem će poljoprivredni proizvođači iz opštine predstaviti tipične proizvode.

Mališani, a i oni malo stariji, uživaće u bogatom programu, koji će dodatno ulepšati praznična pijaca, kao i veliki dečji maskenbal, predstave za decu i druženje sa junacima crtanih filmova. Sav novac prikupljen na novogodišnjoj pijaci, kao i onaj koji će posetioci moći da doniraju u posebne kutije, biće opredeljen u humanitarne svrhe.

Kako ističu organizatori iz lokalne samouprave, važnost „Ulice otvorenog srca” ogleda se u cilju da se pomogne određenoj ugroženoj društvenoj grupi, uz zabavljanje najmlađih sugrađana iz opštine Žabalj.  Spektar različitih kulturno-zabavnih aktivnosti manifestacije predstavlja jedinstven način da se napravi spoj humanosti i zabave, odnosno da se organizuje nešto će na decu ostaviti utisak i što će dugo pamtiti.