FormatŽabalj

Edukacija starijih sugrađana, za bezbedno učešće u saobraćaju, sa posebnim osvrtom na opasnost u svojstvu pešaka i biciklista održana je protekle nedelje u centru Žablja.

Odziv starih osoba preko 65 godina je bio na visokom nivou, a svi zainteresovani građani su imali prilike da porazgovaraju o bezbednom učestvovanju
u saobraćaju, odnosno o značaju bezbednog ponašanja. Takođe, ukazano im je na najrizičnija ponašanja koja dovode do saobraćajnih nezgoda i posledica koje one donose.

Imali su priliku da podele svoja iskustva, postave pitanja, kažu svoje mišljenje. Pokazali su svest o tome da sa godinama dolazi do smanjenja vizuelnih i slušnih sposobnosti, da se smanjuje pokretljivost, slabi koordinacija pokreta, gubi se preciznost. Takođe zbog svega ovog navedenog prihvataju činjenicu da i zbog ovoga moraju biti posebno oprezni kao učesnici u saobraćaju.

Prihvatili su i činjenicu da su jedino bezbedni kad su vidljivi u saobraćaju, pa je svim starim licima koji učestvuju u saobraćaju u svojstvu biciklista, motociklista i
mopedista podeljen prsluk sa retroreflektujućim detaljima koji će im obezbediti
vidljivost u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidljivosti usled sumraka, magle, kiše itd. Takođe, pored prsluka podeljeni su i ostali promotivni materijali sa
sloganom kampanje „PAŽLJIVO SA ŽIVOTIMA“ kao što su kabanice, majice, cegeri, reflektujuće trake za ruke, hemijske i privesci.

Akciju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Žabalj, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *