FormatŽabalj

Tradicionalni turnir u golfu „Vojvodina open 2023“ održan je na terenu Golf kluba „Centar“ u Žablju, a okupio je 36 takmičara iz cele Srbije.

Skulptura „Golfer“, umetnički rad akademika Jovana Soldatovića, vrhunskog skulptora naših i međunarodnih okvira, prelazni je trofej za koji su se borili golferi na ovom turniru. Ukupni pobednik je Marko Jokić, koji je zaslužio ovaj jedinstveni pehar, a prilikom uručenja poručio je prisutnima da je uživao u igri i druženju, da jedva čeka narednu godinu i da nije video ovako lep i dobar teren.

Predsednik Golf asocijacije Vojvodine Saša Jokić naglasio je da je žabaljski golf klub odradio odličan posao.

„Teren je u izvanrednom stanju, tako da su uslovi za igrače bili fantastični, iako je pred sam kraj zbog grmljavine turnir nakratko prekinut, međutim vrlo brzo je nastavljen. Pehar je takođe vrlo poseban, a igrači su bili odlični, pokazali su dobre rezultate, ali i fer-plej, što je još važnije“, kazao je Jokić.

Predsednik Golf kluba „Centar“ Boris Damjanović objasnio je da ulažu maksimalne napore da podignu nivo kvaliteta terena.

„Trudimo se da naš teren koji je najstariji, bude i najbolji. Težimo ka tome da u budućnosti dodamo još devet rupa i tako budemo jedini pun, veliki teren u Srbiji, sa 18 rupa. Ovaj teren je prvi napravljen u Srbiji, devedesetih godina, kada je imao samo tri rupe, a danas ih ima devet. Sada je teren na zavidnom nivou, dobili smo poverenje i Golf asocijacije Srbije“, rekao je Damjanović.

Turnir organizuju Golf asocijacija Vojvodine i Golf klub „Centar“, uz svesrdnu pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *