FormatŽabalj

Golf asocijacija Vojvodine, Golf klub „Centar“ Žabalj i Golf klub „Novi Sad“, uz podršku Grada Novog Sada organizovali su 11. po redu međunarodni turnir Kup gradova. Na terenu su se našla 52 igrača, što je maksimalan kapacitet žabaljskog golf terena, a osim iz Novog Sada, Beograda, Zrenjanina i Sombora, učestvovali su i takmičari iz Mostara, Tivta, Sarajeva, Rovinja, Mojkovca, Splita i Osijeka.

Turnir je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, koji je tom prilikom istakao da su organizatori pokazali da imaju jasne ciljeve, ideje i energiju da sprovedu zacrtano.

„Započeli razgovore o onome što treba da uradimo u budućnosti i nadam se da ćemo tome svedočiti uskoro, a to je hotelski smeštaj u okviru žabaljskog golf kluba. Gostima iz regiona hvala što su došli i zamolio sam ih samo jedno, a to je da kad odu kući, iskreno kažu kako im je bilo u Vojvodini, koliko je ona lepa i kakvi su bili domaćini, i da nam ponovo dođu“, poručio je pokrajinski sekretar Ivanišević.

Predsednik Golf asocijacije Vojvodine Saša Jokić pozdravio je prisutne, a takmičarima se zahvalio se na učešću.

„Oborili smo rekord po broju takmičara, nikada do sad nismo imali ovoliko igrača, što znači da ovaj turnir ima ozbiljnu perspektivu i mogu reći da je teren sazreo za 18 rupa, umesto sadašnjih devet“, istakao je Jokić.

Golf klub „Centar“ predstavlja važno središte za ljubitelje ovog sporta iz regiona, nudi kvalitetne terene i sadržaje, a česti su turniri i događaji koji privlače zaljubljenike u golf. Klub ima ozbiljnu perspektivu i očekuje se njegovo proširenje sa devet na 18 rupa na terenu.

Predsednik Istarskog golf saveza i učesnik turnira Željko Gucunski kazao je da je prešao mnogo kilometara, ali je definitivno vredelo.

„Zahvaljujući entuzijastima kao što je Saša Jokić ovaj sport će napredovati, jer sve što je uradio je izuzetno i nadam se da će dobiti podršku koja je potrebna, kako bi uspeo u zacrtanim ciljevima kada je ovaj sport u pitanju“, rekao je Gucunski.

Kako svedočimo tome da golf postaje sve popularniji sport i u Srbiji, očekuju se i ulaganja u golf infrastrukturu i promociju, što je potvrđeno prilikom otvaranja ovog turnira. Takođe, razvoj golf turizma može da doprinese prosperitetu Vojvodine, privlačeći goste iz celog sveta, i nudeći kvalitetne terene i prijateljsku atmosferu, poručili su organizatori turnira.

Kategorije: NovostiSport

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *