Home Dešavanja Žabalj na Međunarodnom sajmu ekologije
Žabalj na Međunarodnom sajmu ekologije

Žabalj na Međunarodnom sajmu ekologije

0
0

Proteklog vikenda Turistička organizacija opštine Žabalj bila je gost Nacionalnog parka “Una” na 17. Međunarodnom sajmu ekologije “EKOBIS 2019” u Bihaću.

Sajam promoviše cirkularnu ekonomiju, sa akcentom na vezu poljoprivrede, zaštite životne sredine i ekonomske dobiti. S obzirom na to da se na teritoriji opštine Žabalj nalaze dva Parka prirode, kao i tematska ruta “Put sira i meda”, koja vezuje poljoprivredna gazdinstava, teme za razgovor bile su brojne, a iskustva najmlađeg Nacionalnog parka u Bosni i Hercegovini dragocena u pogledu formiranja i razvoja turističke destinacije.

Svakako jedna od tema bila je i povezivanje turističke privrede dve destinacije i zajedničko predstavljanje turističkog proizvoda na sajmovima u regionu.
Inače, NP “Una” proglašen je Nacionalnim parkom 2008. godine, a od 2011. godine istoimeno javno preduzeće uspelo je da stručnim i savesnim poslovanjem podigne turističku privredu.
Godina 2019. je rekordna sa posetom od 120.000 registrovanih posetilaca do septembra meseca. Svi ovi posetioci koristili su barem još jednu turističku uslugu u gradu Bihaću ili okolini. NP Una predstavlja zamajac privrednog razvoja cele regije, što se pre svega oslikava kroz mnogobrojne ugostiteljske objekte, sa izuzetno visokim kvalitetom usluge.