FormatŽabalj

Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ Žabalj bila je domaćin opštinske „Pažljivkove smotre 2022“, u organizaciji Agencije za bezbednost u saobraćaju Republike Srbije i lokalne samouprave. Učestvovala su deca iz Žablja, Čuruga, Đurđeva i Gospođinaca, a cilj organizatora je da se mališani kroz igru upoznaju sa saobraćajnim pravilima.

Takmičari su bili podeljeni u tri starosne kategorije, a pobednici su u predškolskom uzrastu iz Gospođinaca, za prvake pobedu su odneli Žabaljčani, a u kategoriji drugih razreda pobednici su takođe Gospođinčani.

Koordinator Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Žabalj i jedan od članova žirija Boris Plesković istakao je da se trude da često sprovode aktivnosti u cilju što veće bezbednosti učesnika u saobraćaju.

„Do sada smo organizovali nekoliko pokaznih vežbi, u saradnji sa policijom, lekarima i vatrogascima, takođe delili smo opremu za bezbednost biciklista i motociklista, a vrlo je važno obratiti pažnju na najmlađe i edukovati ih na njima prilagođen način, kako bi bili bezbedni u saobraćaju i svesni na šta treba da obrate pažnju“, objasnio je Plesković.

Saobraćajno obrazovanje i vaspitanje je prepoznato kao važan element formiranja ispravnih stavova i bezbednog ponašanja kod dece u saobraćaju, poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja i dodaju da konstantno ulažu napore za iznalaženje najboljih načina koji će unaprediti saobraćajno obrazovanje i vaspitanje, a samim tim i bezbednost dece u saobraćaju.

Školska smotra je sprovedena u preko 40 lokalnih samouprava, u kojoj je učestvovalo više od 60 hiljada dece predškolskog uzrasta i prvog i drugog razreda. Naredni korak realizacije projekta „Pažljivkova smotra 2022“ jeste realizacija upravo ovakvih opštinskih smotri, u kojima se na lokalnom nivou takmiče predškolske ustanove i osnovne škole, kako bi bile odabrane obrazovne ustanove koje će dalje nastaviti realizaciju regionalne i republičke smotre.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *