Home Novosti ŽABALJ: Dodeljeno 60 dečjih autosedišta roditeljima sa teritorije opštine
ŽABALJ: Dodeljeno 60 dečjih autosedišta roditeljima sa teritorije opštine

ŽABALJ: Dodeljeno 60 dečjih autosedišta roditeljima sa teritorije opštine

0

Roditeljima sa teritorije opštine Žabalj dodeljeno je 60 dečjih autosedišta, kada je održano i predavanje o njihovom pravilnom korišćenju. Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obezbedila je 20 autosedišta, a lokalna samouprava još 40. Opština Žabalj učestvovala je na konkursu koji je raspisala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, sa ciljem podizanja svesti građana o značaju upotrebe dečjih autosedišta.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić istakao je važnost društveno odgovornog ponašanja prema sugrađanima, kao što je obezbeđivanje neophodnih tehničkih sredstava za bezbednost u vožnji, ali i edukacija, u cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju.

„Pokazali smo da smo društveno odgovorna lokalna samouprava, tako što smo omogućili da deca budu bezbedna u vožnji, ali takođe i obezbeđujući roditeljima da nauče kako se koriste autosedišta i na šta je važno obratiti pažnju tokom vožnje“, kazao je Božić i dodao da su na taj način doprineli podizanju svesti građana o poštovanju zakonskih odredbi u saobraćaju, radi što većeg stepena bezbednosti.

Iz Opštine Žabalj poručili su da će i ubuduće ulagati velike napore u sprovođenju ovakvih i sličnih aktivnosti, koje će građane usmeravati na preventivno delovanje, uz logističku i tehničku pomoć stručnih službi opštine.