Home Novosti ŽABALJ: Centar za socijalni rad dobio novi automobil
ŽABALJ: Centar za socijalni rad dobio novi automobil

ŽABALJ: Centar za socijalni rad dobio novi automobil

0
0

Centar za socijalni rad „Solidarnost“ u Žablju dobio je vozilo marke Fiat 500L, koje je obezbedila lokalna samouprava, u dogovoru sa rukovodstvom te ustanove, kada je dogovoreno da je automobil neophodan radi lakšeg svakodnevnog funkcionisanja.

Direktorica Centra Nataša Lukić ukazala je na značaj novog vozila.

„Imamo odgovornost da izvršavamo sve zadatke koji su nam povereni od strane republike i lokalne samouprave, a automobil koji smo dobili mnogo će nam značiti, jer će maksimalno olakšati rešavanje obaveza. Neki od naših radnika često su u automobilu, jer smo svakodnevno povezani sa sudom i tužilaštvom, a vrlo je važan i prevoz naših korisnika i štićenika, kao i smeštanje u prihvatne stanice i domove“, kazala je direktorica Lukić.

Predsednik opštine Čedomir Božić istakao je da je izuzetno zadovoljan radom Centra za socijalni rad, a napomenuo je da lokalna samouprava na godišnjem nivou izdvaja oko 16 miliona dinara za funkcionisanje te ustanove.

„Osim redovnog finansiranja Centra za socijalni rad na godišnjem nivou, izdvajamo značajna sredstva i za njihove dodatne aktivnosti. Tokom posete Centru, dogovorili smo nabavku vozila koje im je neophodno, a za koje je Opština izdvojila oko 1.400.000 dinara“, rekao je Božić.

Osim vozila, lokalna samouprava pomogla je obnovu krova na prostorijama Centra za socijalni rad, kao i  rekonstrukciju sistema za grejanje, a u dogovoru sa rukovodstvom te ustanove, neće izostati pomoć ni u narednom periodu za sve ono što zaposleni izdvoje kao ciljeve.