FormatŽabalj

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor Poljoprivredne stanice Novi Sad Vladimir Mihić sastali su se sa poljoprivrednicima koji su ostvarili bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza, kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava.

Bespovratna isporuka odnosi se na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, odnosno za svako žensko grlo goveda starije od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva.

Sva gazdinstva koja imaju do pedeset grla stoke, ostvaruju premiju za mleko i nemaju u zakupu poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, ostvarila su pravo da dobiju 240 kilograma kukuruza po grlu iz Republiučkih robnih rezervi.

Opština Žabalj snosila je troškove transporta i skladištenja 38.880 kg kukuruza do momenta raspodele za deset poljoprivrednih proizvođača na svojoj teritoriji.

Poljoprivredna stanica Novi Sad se obavezala da posreduje u isporuci Direkcije 384.480 kg merkantilnog kukuruza za 98 uzgajivača mlečnih krava na svojoj teritoriji.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *