FormatŽabalj

Osamnaest osnovaca iz škola opštine Žabalj nagrađeno je za uspeh u takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“, koje je već tradicionalno takmičenje osnovaca u poznavanju saobraćaja, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije.

Nagrade su dodeljene u zgradi lokalne samouprave, a đaci su se obradovali biciklima, tablet-računarima i opremi za vožnju bickla.
Lokalna samouprava podržala je to takmičenje, a predsednik  Opštine Žabalj Uroš Radanović govorio je o važnosti ovog projekta namenjenom osnovcima.
„Trudimo se da posebnu pažnju posvetimo bezbednosti u saobraćaju, naročito kada su u pitanju najmlađi sugrađani i upravo ove nagrade koje smo dodelili treba da im budu podsticaj da vredno rade i uče i primenjuju stečeno znanje svakodnevno u saobraćaju“, rekao je Radanović.
Osnovci su imali priliku da uče o bezbednosti u saobraćaju i o pravilima saobraćaja, što će primenjivati najpre u vožnji bicikla, a posle i drugih vozila.
Takmičenje se sastojalo iz dva tela – teorijskog, koji podrazumeva rešavanje testova i praktičnog, koji podrazumeva poligon za vožnju bicikla, čiji koncept predstavlja svojevrsnu simulaciju realnih saobraćajnih situacija.
Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *