FormatŽabalj

VUČIĆ: Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda

Privatno: Media

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obavestio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra i zamolio ga da, kao prijatelj naše zemlje, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

„Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz Centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak“, rekao je predsednik Vučić.

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li je rekao da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici. „Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, naglasio je ambasador Li.

Izvor: vucic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostale vesti

Ostale vesti