FormatŽabalj

Predsednik je istakao da je SNS, od 2012.godine, kada je preuzela vlast, promenila Srbiju i mnogo uradila za zemlju.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) prihvatilo je danas predlog mandatarke za sastav nove vlade Ane Brnabić sa jednim uzdržanim glasom, saopštio je danas lider stranke Aleksandar Vučić. Novu vladu čine:

Ana Brnabić, predsednica vlade

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika vlade

Miloš Vučević, potpredsednik vlade i ministar odbrane

Siniša Mali, potpredsednik vlade i ministar finansija

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine

Rade Basta, ministar privrede

Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike

Maja Popović, ministar pravde

Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu

Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova

Tanja Miščević, ministar za evropske integracije

Branko Ružić, ministar prosvete

Jelena Begović, ministar za nauku i inovacije i tehnološki razvoj

Danica Grujičić, ministar zdravlja

Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja

Darja Kisić, ministar za brigu o porodici i demografiju

Husein Memić, ministar za turizam i omladinu

Zoran Gajić, ministar sporta

Maja Gojković, ministar kulture

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu

Vučić je, na sednici Glavnog odbora SNS, kazao je da su ostala nepopunjena ministarstvo telekomunikacija, ministarstvo za javna ulaganja i ministri bez portfelja.

Vučić: Mnogi su zaslužili, ali neće biti u novoj vladi

Lider naprednjaka izjavio je danas da je ponosan na mnoge ljude iz SNS čija se imena neće naći u novoj vladi, ali da će oni nastaviti da obavljaju važne funkcije, kao što su Marko Đurić, Zlatibor Lončar, Branislav Nedimović, Nebojša Stefanović i Jadranka Joksimović.

„Ponosan sam na mnoge ljude čija imena neću pročitati kao deo vlade, neki koji su bili u vladi a neki koji nisu bili a morali su da imaju mesto u vladi pa sam ih zamolio da sačekaju neku sledeću, neki koji nikada ne bi ni prihvatili poput Marka Đurića, kome sam rekao idi u SAD i veliki posao nam je obavio u SAD. Trebalo je da se vrati i obavlja važne funkcije, ali rekao sam mu ‘da ti ne objašnjavam“ i nije Marko napravio neki problem ili da je napravio neki problem Zlatibor Lončar ili Nedimović. Ne biste verovali ili biste verovali Nebojša Stefanović, ne, niti će biti problema“, rekao je Vučić.

Vlada se formira u teškim vremenima, čeka je mnogo izazova

Predsednik Srbije izjavio je danas, na početku sednice Glavnog odbora SNS, da nova Vlada Srbije dolazi u teška vremena, jer prvi put se bira u situaciji kada je ratno stanje u okruženju, i da su pred njom veliki izazovi.

“Završili smo sednicu Predsedništva stranke, na kojoj smo razmenili stavove i mišljenja, neretko oprečna, kako u budućnost i sa kojom vladom u teška vremena, sa kojim izazovima ćemo morati sa se suočimo, da pobedimo, ne zbog nas ili stranke, već zbog budućnosti naše zemlje”, rekao je Vučić.

Biće mnogo udara na novu vladu, želim joj puno uspeha

Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti mnogo udara na vladu, jer su tajkini koji žive i rade u inostranstvu krenuli u žestoku ofanzivu i napade.

„Pokušaću da budem gromobran, da njih (novu vladu) zaštitim, jer meni ništa ne mogu, mogu da izgubim popularnost i na tome će vredno da rade, ionako mi je poslednji mandat“, rekao je Vučić na sednici GO SNS.

Stranka je suština demokratije, vodite računa o ljudima

Predsednik SNS ukazao je danas da je stranka suština demokratije i pozvao članove SNS širom Srbije da više pažnje posvete građanima i njihovim svakodnednim problemima.

“Stranka je suština demokratije. Ne treba svi iz stranke da budemo u državnim organima, ali se zna ko donosi glasove i bira put države u budućnosti. Moraćemo da radimo mnogo više”, rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora stranke. Ponovio je da neće, kada ne bude više predsednik SNS, napustiti stranku.

Pred Srbijom veliki izaozvi, potrebno jedinstvo

Aleksandar Vučić istakao je da su pred Srbijom veliki izazovi, a kao izazov broj jedan izdvojio Kosovo i Metohiju i ukazao da će zato cela vlada morati da ima jedinstvenu politiku i da ne sme da bude iskakanja.

„Gledaćemo da imamo jedinstven stav po tom pitanju i zbog naroda na KiM, a i zbog srpske drzave u celini“, rekao je Vučić u obraćanju na sednici Glavnog odbora stranke.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *