FormatŽabalj

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će i Srbija biti u problemu ako ruski gas u Evropi bude 2.000 dolara za 1.000 metara kubnih, ali da će svakako naša zemlja boje proći od drugih i da se nada povoljnijim cenama u dogovoru sa Rusijom.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je Dmitrij Medvedev danas poručio EU da će plaćati gas 2.000 dolara.

Ne mogu da kažem da je to dobro za nas, rekao je Vučić i dodao da će svakako gledati da se umanje naši problemi u svetskoj krizi.

Predsednik Vučić i knez Albert prisustvovali operi Verter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i knez Albert Drugi od Monaka prisustvovali su večeras operi „Verter“ povodom obeležavanja stogodišnjice smrti Alberta Prvog od Monaka.

Na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ objavljena je i zajednička fotografija predsednika Vučića i kneza Alberta Drugoh.

Srećan i polaskan zbog razgovora sa knezom Albertom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Monaku, objavio je danas da je srećan i polaskan što ima priliku da razgovara sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

„Srećan sam i polaskan što, kao predsednik Republike Srbije, imam priliku da razgovaram sa knezom Albertom II od Monaka“, naveo je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“, uz fotografije sa knezom Albertom Drugim od Monaka.

Vučić sutra u jednodnevnoj poseti Španiji

Vučić će sutra boraviti u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji.

Tom prilikom predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa kraljem Španije Felipeom VI i predsednikom Vlade Španije Pedrom Sančezom, saopšteno je iz službe za saradnju sd medijima predsednika Republike.

Svaka zemlja misli da ima pravo da traži nešto od nas

Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući izjavu odlazećeg ukrajinskog ambasadora u Srbiji u kojoj traži jasniji stav naše zemlje po pitanju poslednjih dešavaja u Ukrajini, da će prihvatiti njegove molbe, nakon što on pozove svog predsednika Volodimira Zelenskog da osudi agresiju nad Srbijom, koju su sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zapadne zemlje.

Vučić je rekao da Ukrajina podržava integritet Srbije, kao što to čini i Rusija, te da Srbija podržava integritet Ukrajine, u čemu nije bilo promena.

Zavladalo je pravo jačeg, naše je da se prikrijemo

Predsednik Srbije ocenio je da je došlo do potpunog razaranja međunarodnog prva i naglasio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja se drži međunarodnog prava.

Zavladala je politika prava jačeg, naglasio je on danas u Monaku obraćajući se novinara nakon susreta sa knezom Albertom II, uz poruku da treba da sačuvamo svoju zemlju od bilo kakvog stradanja i da našem narodu obezbedimo pristojan život. Vučić je, na pitanje koliko je važna poseta Monaku, imajući u vidu politički uticaj kneza Alberta II, da čovek uvek mora imati širu sliku.

Vojna neutralnost je naše trajno opredeljenje

Bez obzira na pritiske koji trenutno dolaze da se Srbija opredeli između Zapada ili Rusije, vojna neutranost je naše trajno opredeljenje, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara u Monaku o tome koliko će Srbiji u ovoj trenutnoj situaciji u svetu koja se dešava oko Ukrajine na relaciji Zapad-Rusija, biti teško da zadrži vojnu neutralnost, Vučić izričito kaže da je vojna neutralnost trajno opredeljenje Srbije.

Postoje alternative, ali nemamo more i luke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas povodom aktuelne situacije oko Ukrajine i moguće energetske krize da postoje alternative za uvoz energenata, ali je veliki hendikep što Srbija nema more.

Ukazao je da moramo da koristimo luke u susedstvu, ali da neke zemlje ne mogu da dođu, na primer, do luke Konstance zbog raznih multilateralnih odnosa.

Uskoro avio-linija Beograd – Nica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa knezom Albertom II od Monaka da će uskoro biti otvorena aviolinija Beograd-Nica, kao i da je dogovorena jačanje saradnje u međunarodnim organizacijama. Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je Veliki krst reda Svetog Šarla, koji mu je uručio knez Albert II samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji.

„Uskoro ćemo otvoriti avio-liniju Beograd-Nica, i to će bitii prilika za dolazak većeg broja turista u Monako, ali i na čitavu Azurnu obalu. Takođe i da ugostime više turista u Beogardu i u naše zimske rizorte“, rekao je on.

Srbija i Monako produbljuju i unapređuju saradnju

Okvirni sporazum o saradnji između Kneževine Monako i Srbije potpisan je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kneza Alberta Drugog od Monaka.

Paraf na sporazum stavili su ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i Izabel Bero Amadei, ministarka za spoljne poslove i saradnju Monaka.

Predsedniku Vučiću uručen ordenu u Monaku: Dokaz poštovanja prema Srbiji

Princ Albert Drugi od Monaka uručio je danas Veliki krst reda Svetog Šarla predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji boravi u poseti Monaku.

„Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje“, naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

tanjug.rs

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *