FormatŽabalj

VUČIĆ: HVALA KIPRU NA ISKRENOJ PODRŠCI SRBIJI

Privatno: Media

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu, te da će on uputiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće posledice svih poteza Prištine.

„Zamolio sam ga da evropske partnere upozna i upozori na moguće posledice poteza Prištine i on mi je rekao da će uputiti pismo svim liderima. Zahvalan sam, jer znam kako se čuje njegov glas u svim evropskim metropolama“, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio Kipru na iskrenoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Posebno je zahvalio na podršci Kipra u Interpolu.

„Kipar nije samo glasao, već se borio za Srbiju, kao i naša delegacija. Našoj braći sa Kipra to nikada nećemo zaboraviti. Vrlo smo lojalni i takve stvari umemo da pamtimo“, poručio je Vučić.

Uputio je zahvalnost i svim građanima Kipra na podršci Srbiji i poručio da će Srbija biti uz kiparski narod i rukovodstvo, i da će moći uvek da računaju na podršku naše zemlje u institucijama, organima i organizacijama širom sveta.

Sa Kiprom i Grčkom o gasu preko Bugarske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sledeće godine na trilateralnom susretu Srbija-Kipar-Grčka u Beogradu razgovarati o tome na koji način bi deo gasa preko Bugarske mogao da dolazi u Srbiju sa trase gasovoda „Ist med“.

„Imaćemo treći susret između Srbije i Kipra u Srbiji, ali ćemo biti i domaćini trilateralnog susreta Srbije, Kipra i Grčke, i sa velikim zadovoljstvom ćemo sa našim prijateljima razmatrati sve vidove saradanje u društvenim oblastima, od razmene znanja i saznanja u oblasti prosvete i kulture…ili da vidimo kako i na koji način da koristimo bar deo gasa koji bi mogao da dođe do Srbije preko Bugarske iz Ist meda, iako smo mi najvećim delom oslonjeni na ruski gas“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostale vesti

Ostale vesti