Home Dešavanja Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova
Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova

Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova

0

Ove godine, sredina avgusta je rezervisana za jubilarnu Desetu vojvođansku olimpijadu starih sportova koja se održava na stadionu FK Vojvodine u Bačkom Gradištu u subotu, 17. avgusta.

Svi učesnici imaće priliku, kao i prethodnih godina, da se oprobaju u čak 17 zaboravljenih disciplina, u kojima su se nekada u dokolici odmeravali paori, zabavljali pastiri čuvajući stada i omladina u igri.

Cilj Olimpijade jeste da oživi zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušavali da zadive svoje izabranice ili da pobede omladinu iz susednog sela. Danas sportske discipline poput pilcike, ringlanja, štulanja, kandžijanja, natezanja mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača ili vranićanemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali garantuju sjajnu zabavu kako učesnicima, tako i navijačima.

Na istom mestu u isto vreme će se održati i tradicionalni “Zlatni kotlić Bačkog Gradišta”. Kotizacija za kotlić iznosi 4000 dinara. Prva nagrada iznosi 20.000 dinara, a za drugo i treće mesto su obezbeđenje vredne robne nagrade. Informacije i prijave za kotlić vrše se putem telefona: 0638410256.

RASPORED:

  • 15 časova – Svečamo otvaranje olimpijade i zlatnog kotlića
  • 19 časova – Proglašenje pobednika i dodela nagrada
  • 21 časova – Živa svirka na stadionu

Okupite petočlanu ekipu i prijavite se na vreme, a učešće je besplatno. Ekipu možete prijviti putem e-maila: office@bum-becej.org, putem facebook page-a Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova ili na broj telefona 063/544321.

Vojvođanska olimpijada starih sportova je manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve, koju realizuje BUM uz podršku opštine Bečej.

Izvor: nsuzivo.rs/BUM