FormatŽabalj

Na vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, koja je održana jutros, donete su preventivne mere, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Prema tim merama, Pozivni centar Opštine Žabalj, koji je zadužen za pomoć najstarijim sugrađanima, uskladio je svoje radno vreme sa policijskim časom, odnosno od danas radi do 18.30, kako bi zaposleni bili kod kuće do 20 časova.

Uvedeno je novo radno vreme za trgovinske i zanatske radnje, frizerske i kozmetičke salone – od 6 do najkasnije 19 časova, koje važi i za ugostiteljske objekte. Vlasnici tih objekata u obavezi su da na vratima naznače koliko lica može biti u jednom momentu unutar prostora, shodno kvadraturi objekta. Doneta je odluka o zatvaranju pijaca i vašara na teritoriji opštine Žabalj.

Na svaka dva sata, biće dezinfikovana eko česma u Đurđevu, a JKP „Čistoća Žabalj” i JKP „Vodovod opštine Žabalj” deliće od vrata do vrata građanima obaveštenje Doma zdravlja o merama za lica koja očekuju dolazak rođaka iz inostranstva. Ova preduzeća će, preko svojih dostavljača, deliti sva masovna obaveštenja Opštinskog štaba za vanredne situacije, koje Opštinski štab šalje na adrese građanima.

Osim navedenog, odlučeno je da Opštinska narodna biblioteka „Veljko Petrović“  obustavi svoj rad tokom vanrednog stanja, a zaposleni će biti usmereni na volonterske poslove.

Sednici su prisustvovali komandant štaba Čedomir Božić, članovi štaba, direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Jakšić, direktori javnih preduzeća, direktor biblioteke, direktorica predškolske ustanove, komunalni inspektor, članovi Opštinskog veća, kao i predstavnici svih mesnih zajednica.

APELUJE SE NA GRAĐANE DA SE STROGO PRIDRŽAVAJU MERA KOJE JE DONELA VLADA REPUBLIKE SRBIJE.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *