FormatŽabalj

Pedeset i jedno vatrogasno društvo sa teritorije AP Vojvodine dobilo je danas ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za opremanje službi za gašenje požara na poljoprivrednom zemljištu.

Predstavnicima vatrogasnih društava ugovore o dodeli subvencija uručio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, koji je istakao da je Pokrajinska vlada i ove godine, preko resornog sekretarijata, subvencionisala nabavku neophodne opreme za vatrogasna društva, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu.

Božić je dodao da će se i sledeće godine nastaviti podrška vatrogasnim društvima, te da će budžet za ovu namenu biti znatno veći, kako bi se obuhvatilo što više vatrogasnih udruženja.

Među ovogodišnjim korisnicima subvencija su i dobrovoljna društva iz Riđice i Bačkog Gračaca, koja su dobila po 451.000 dinara za nabavku zaštitnih uniformi za vatrogasce. Kako su istakli Nemanja Marinković iz DVD „Riđica“ i Dušan Popović iz DVD „Bački Gračac“, od početka godine je u oba mesta zabeležen povećan broj intervencija na terenu, uglavnom zbog zapaljenog niskog rastinja i trave. Stoga je svaka pomoć u vidu nabavke opreme dobrodošla, naročito za rad na terenu.

Na konkursu su, pored nabavke opreme, podržani i programi koji treba da doprinesu podizanju svesti građana o značaju aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava, povećanju nivoa znanja i veština njihovih pripadnika, te popularizaciji dobrovoljnog vatrogastva.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *