FormatŽabalj

Uručene nagrade najuspešnijim učesnicima projekta „Školama u pohode 2018“

Uručene nagrade najuspešnijim učesnicima projekta „Školama u pohode 2018“

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić i  načelnik Školske uprave Novi Sad, Jovan Vukčević, u svečanoj sali Opštine Žabalj, u okviru Dana otvorenih vrata Opštine uručili su diplome i nagrade najuspešnijim učenicima, učesnicima u projektu “Školama u pohode 2018.

Predsednik Opštine Žabalj rekao je da loklna samouprava prepoznaje značaj vaspitanja i obrazovanja i da se kontinuirno trudi da unapredi učeničke standarde:

 

“Samo zajedničkim i posvećenim radom sa obrazovnim institucijama možemo umnogome doprineti razvoju sistema obrazovanja, a upravo takav rad je iznedrio projekat Školama u pohode, u kom je učestvovalo više stotina učenika sa teritorije opštine Žabalj, koji su na kretivan način iskazali svoje viđenje opštine u kojoj žive i u kojoj se obrazuju”, zaključio  je Božić, nakon čega je uručio zahvalnicu načelniku Školske uprave Novi Sad, Jovanu Vukčeviću, za podršku pomenutog projekta.

Jovan Vukčević je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je gost Opštine Žabalj, a povodom završetka jedne veoma uspešno sprovedene akcije koju je organizovala ova lokalna samouprava:

 

“Projekat “Školama u pohode” je jedinstven na ovom području i želim ovim povodom da pohvalim inicijativu Opštine Žabalj koju sam i zvanično podržao pre početka realizacije ovog projekta. Sve aktivnosti koje su sprovedene zaista su pozitivne i mi kao Školska uprava ih svesrdno podržavamo”, rekao je Vukčević.

 

Opština Žabalj je ove godine po prvi put pokrenula projekat “Školama u pohode”, koji je jedinstven na ovom području, a usmeren je i posvećen upravo našim najmlađim sugrađanima i njihovom sticanju osnovnih socijalnih veština. Kroz istoriju, umetnost i opšte znanje, najmlađi su se upoznavali sa svojom lokalnom samoupravom, odnosno područjem u kom se obrazuju i žive. Kroz pomenuti projekat osnovci su posetili Muzej Vojvodine i postavku Čurug na udaru imperija, upoznavajući se sa rezultatima iskopavanja na području arheološkog parka u Čurugu. Osnovci su se nadmetali i u govorenju poezije, kvizu znanja, a učestvovali su i u sprovođenju konkursa koji je bio namenjen literarnom radu i umetničkoj fotografiji. Nagrade je pored predsednika opštine i načelnika Školske uprave uručivao i pomoćnik predsednika Radovan Plačkić,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti