Home Novosti Uručen ugovor za rekonstrukciju fasade na dan hramovne slave
Uručen ugovor za rekonstrukciju fasade na dan hramovne slave

Uručen ugovor za rekonstrukciju fasade na dan hramovne slave

0
0

Pravoslavna crkva u Žablju proslavila je svoju hramovnu slavu, prenos moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca, svetom liturgijom koju je služio Episkop bački Irinej uz sveštenstvo i Episkopa mohačkog Isihija.
Svojim prisustvom i molitvenim učešćem u bogosluženju Predsednik Opštine Čedomir Božić sa svojim saradnicima podelio je duhovnu radost praznika.


Nakon svete liturgije uz prisustvo vladike Irineja Predsednik Opštine uručio je ugovor o subvenciji rekonstrukcije fasade crkve u Žablju.
Arhirejerski namesnik Žabaljski Miladin Bokorac zadovoljan je saradnjom sa lokalnom samoupravom, koja traje već godinama, i istakao da je pomoć Opštine konstantna, a današnji ugovor o subvencionisanju rekonstrukcije fasade na crkvi je upravo pokazatelj odlične saradnje.

”Danas smo proslavi hramovnu slavu koja je za nas ove godine zaista nešto posebno, jer nas je svojim prisustvom počastio Episkop bački Irinej, koji je uz sveštenstvo, ali i Episkopa mohačkog Isihija, služio svetu liturgiju. Nakon svete liturgije Vladika Irinej je besedio i svojom besedom poučio naše vernike, onako kako samo on to zna, precizno, nedvosmisleno i jasno. Ovom prilikom je i Opština Žabalj uručila Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Žablju ugovor o finansiranju radova na fasadi crkve u iznosu od tri miliona dinara,” rekao je Bokorac.


”Povodom hramovne slave u Žablju Opština Žabalj iskoristila je priliku da, na osnovu konkursa koji se odnosi na dodelu sredstava verskim zajednicama, danas uruči ugovor crkvenoj opštini u Žablju. Vrednost ugovora iznosi tri miliona dinara, a sredstva će biti opredeljena za nastavak rekonstrukcije fasade na crkvi,” rekao je Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.


Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže sve verske zajednice na svojoj teritoriji, što već godinama unazad čini.