FormatŽabalj

Opštinska narodna biblioteka “Veljko Petrović” Žabalj na godišnjem nivou neguje svoju izdavačku delatnost sa prevashodnim ciljem da afirmiše prvence u poeziji, prozi i stvaralaštvu svih generacija.

Prošle godine su se radovali saradnji sa Jovanom Gardašević Živanov, docentom na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, koju su, kako kažu, upoznali kao strastvenog čitaoca poezije, ljubitelja umetnosti, kao mladu ženu koja je svoju ljubav prema pisanju već osvedočila promovisanjem svojih pesama u okviru različitih pesničkih susreta i konkursa.

Sada se javnosti predstavlja kao pesnikinja sa svojom zbirkom pesama “Zahvalnost igri” iz 2023. godine. Zbirka se sastoji iz tri ciklusa pesama, podeljenih u celine misaonih, porodičnih i ljubavnih pesama. U ime izdavača, u prologu je zbirku predstavila Varja Nešić, urednica kulturnog programa ONB. Recenziju je napisala Mirjana Štefanicki Antonić, profesorka književnosti.

Prva promocija zbirke će biti održana u prostorijama izdavača, u galeriji ONB, u ponedeljak, 5. februara u 18 časova.

Promocija zbirke je osmišljena kao interaktivan program obogaćen uživanjem u čitanju poezije, razgovorom sa pesnikinjom i gostima, kao i muzičkim programom.

 

 

Izvor: dnevnik.rs


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *