FormatŽabalj

Turnir prijateljstva Žabalj 2018.

Pod pokroviteljstvom i uz podršku lokalne samouprave Žabalj, Sportskog saveza opštine Žabalj, a uz organizaciju Udruženja Sport za sve opštine Žabalj, prošlog vikenda održan je 5. međunarodni turnir u košarci, pod nazivom „Turnir prijateljstva Žabalj 2018“. Tri dana, od 22.06. – 24.06.2018. na terenima Sportske Hale u Žablju, fiskulturne sale u Đurđevu i otvorenog terena SŠ „22.Oktobar“ u Žablju, mali košarkaši imali su priliku da se upoznaju, druže i rade ono što vole – igraju košarku. Na samom turniru učestvovala su deca iz Bosne i Hercegovine-grad Donji Vakuf, Hrvatske – grad Osijek, Srbije – Subotica, Zrenjanin, Elemir i Žabalj, uz prisustvo mnogobrojnih gostiju iz navedenih gradova. Turnir su otvorili predstavnici lokalne samouprave Žabalj, Zoran Šolaja, član opštinskog Veća za sport, Sead Cerić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Donjeg Vakufa, predsednik Udruženja Sport za sve opštine Žabalj, Marko Miletić, predsednik Sportskog saveza opštine Žabalj, Uroš Bogojević. Član opštinskog Veća za sport, Zoran Šolaja, pozdravivši učesnike, poželeo im je prijatan boravak u našoj opštini, a zatim ih pozvao da se igraju, druže i da svima pokažu put kojim treba da se ide, put saradnje, prijateljstva i razvoja dobrosusedskih odnosa.

 

Prevashodni cilj ove sportske manifestacije,pored bavljenja dece sportom, bio je i opšteg karaktera u smislu stvaranja novih prijateljstava, druženja, sklapanja i stvaranja novih veza među ovom decom, a posebnu važnost nosila je činjenica da su učestvovala i deca iz regiona, koja će sigurno po povratku kući poneti prelepe uspomene sa ove sportske manifestacije. Sam cilj ove sportske manifestacije, stvaranje nekih novih veza među decom, popularizacija sporta i zdravog načina života, ostvaren je i premašen, a dokaz je obećanje da se vidimo i sledeće godine i pregršt poziva na slične sportske događaje koji se organizuju u zemljama regiona.

Atmosfera sa prelepog druženja prenela se i na sam teren, tako da su ova deca pokazala da se sa pravom može računati na njih. Nekoliko odličnih i kvalitetnih utakmica, uz pregršt prelepih poteza, uz glasno i veselo bodrenje navijača, zaokružilo je ovu prelepu sportsku manifestaciju.

 

Nagrade najboljima uručili su predstavnici lokalne samouprave Žabalj, Zoran Šolaja, načelnik grada Donjeg Vakufa Huso Sušić, predsednik Udruženja Sport za sve opštine Žabalj, Marko Miletić, predsednik Sportskog saveza opštine Žabalj, Uroš Bogojević.

Posle uručenja nagrada i priznanja,za sve učesnike i goste ove sportske manifestacije organizovana je zajednička večera i druženje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti