FormatŽabalj

Turistički informativni centar u Čurugu otvoren je na samom početku jula, sa ciljem da sve informacije o znamenitostima budu dostupne na jednom mestu, kao i vodiči za turističke ture kroz celu opštinu. Centar je otvorila Turistička organizacija opštine Žabalj, kako bi još više unapredila svoju ponudu za posetioce. Takođe, još jedan od ciljeva jeste to da Muzej žrtava racije, memorijalni centar pored kojeg se nalazi info-centar, bude svakog dana dostupan za posetioce, što pre toga nije bio slučaj, nego se muzej otvarao po dogovoru, odnosno po pozivu predstavnika Društva „Racija 1942“. Posetili smo čuruški info-centar nakon mesec i po dana funkcionisanja tokom sezone, kako bismo Vas bliže upoznali sa njegovim radom, jer možda baš Vi odlučite da uživate u lepotama ove vojvođanske opštine.

Kako je prilikom otvaranja muzeja istakla direktorica TO opštine Žabalj Marija Čupić, ova pretežno poljoprivredna opština u poslednjih nekoliko godina beleži sve veći broj posetilaca, naročito tokom letnje sezone. S obzirom na to da Čurug prednjači kao turistička destinacija, odnosno tu se nalazi najviše znamenitosti i proizvođača, odlučeno je da info-centar bude smešten baš u Čurugu.

Zaposlena u TO opštine Žabalj Mirjana Popov dočekala nas je, kao što inače dočekuje posetioce, koji dolaze iz cele Srbije, kao i iz regiona, a dolazili su i iz Mađarske i Nemačke.

„Dolaze nam i nekadašnji Čuružani, odnosno oni koji su poreklom iz Čuruga ili su nekada živeli ovde, pa dođu sa prijateljima, da ih upoznaju sa ovim lepotama. Moje koleginice i ja smo tu da dočekamo svakog ko je zainteresovan i da ih upoznamo sa znamenitostima poput Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, koji je jedan od najvećih i najlepših pravoslavnih hramova u Srbiji, tu je i Rođina vetrenjača, neizostavan park prirode Stara Tisa, sa uređenom plažom, a uvek raspoloženi za turiste su i naši proizvođači meda, sira, vina, rakije, bombona“, objasnila je Mirjana Popov.

Žabaljska turistička organizacija ima za cilj da informativni centar koji su otvorili u Čurugu postane i regionalni, pa da imaju ulogu da usmeravaju turiste i ka drugim opštinama i gradovima. Za vreme svog rada pokazali su da umeju da zainteresuju posetioce, organizujući različite turističke rute i manifestacije.

Ideja o info-centru započeta je pre nekoliko godina, a realizovana je uz pomoć lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i uz pomoć javnih ustanova iz opštine. Opština Žabalj privlačna je turistima, jer osim bogate gatronomske ponude, sva četiri naselja obiluju kulturom i istorijom vrednom pažnje.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *