FormatŽabalj

Turistički informativni centar u Čurugu otvorila je Turistička organizacija opštine Žabalj, sa ciljem da sve informacije posetiocima budu dostupne na jednom mestu i kako bi još više unapredila turističku ponudu ove vojvođanske, pretežno poljoprivredne opštine. Info centar otvoren je pored Muzeja žrtava racije, memorijalnog centra, gde je pre svečanog otvaranja prikazan film o zloglasnoj raciji.

Direktorica TO opštine Žabalj Marija Čupić istakla je da poslednjih godina beleže sve veći broj posetilaca i turista, naročito tokom letnje sezone.

„Moram da naglasim da Čurug zaista prednjači kao turistička destinacija, te se ovaj centar nametnuo kao potreba. Planiramo da postanemo i regionalni informativni centar, koji će usmeravati turiste i ka drugim opštinama i gradovima. Jedna od glavnih funkcija info centra je da za sve vreme dok je on otvoren, budu otvorena i vrata Muzeja žrtava racije za sve zainteresovane“, objasnila je Čupićeva.

Predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović kazao je da Turistička organizacija opštine Žabalj na pravi način ume da zainteresuje sve posetioce.

„Ova divna ideja započeta je pre nekoliko godina, a mi ne bismo mogli da je realizujemo bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, javnih ustanova opštine Žabalj i mnogih saradnika. U proteklom periodu naša opština postala je izuzetno interesantna turistima, a pored bogate gastronomske ponude, sva naselja obiluju kulturom i istorijom vrednom pažnje“, podvukao je Radanović.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Milan Jarić, koji je podržao ideju o otvaranju ovog centra.

„Najnoviji pokazatelji posete u Vojvodini za prva četiri meseca ove godine u odnosu na 2019. godinu kao rekordnu, pokazuju da imamo 20 odsto više poseta i oko 40 odsto više noćenja. Znači da smo uspeli da se turisti ove godine duže zadržavaju na lokacijama i turističkim destinacijama. Svi nivoi vlasti su zaslužni za to, a pre svega turistički radnici koji u svojim mestima na sve načine ulažu veliki trud da privuku turiste“, naglasio je pomoćnik resornog sekretara.

Pored veoma uspešne turističke rute Put meda i sira, kojom se opština Žabalj ponosi, Turistička organizacija opštine Žabalj najavila je mnoge aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *