FormatŽabalj

Manifestacija „Zlatni kotlić“ održana je danas na obali Jegričke u Žablju. Okupilo se gotovo duplo više ekipa nego prošle godine, njih skoro 40, iz nekoliko vojvođanskih opština, koji su se takmičili u kuvanju riblje čorbe.

Ovaj tradicionalni događaj još od 2000. godine organizuje Udruženje sportskih ribolovaca „Mladost Jegrička“, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Žabalj, a uz podršku lokalne samouprave.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović.

„Iz godine u godinu sve je više takmičarskih ekipa, sve je više posetilaca. Posebno je zadovoljstvo kuvati riblju čorbu pored vode i drago mi je da svake godine svi uživaju prvenstveno u druženju i u lepotama ovog prirodnog dobra koje imamo“, naglasio je Radanović.

Prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije opštine Žabalj Sergej Zaporožac, koji je istakao da se destinacija najbolje upoznaje kroz manifestacije.

„Pored zabave i druženja, što je glavni cilj manifestacije, ona pruža mogućnost za promociju Jegričke i svih njenih potencijala, kojih zaista ima mnogo, u šta će svi tek imati priliku da se uvere kroz naše naredne aktivnosti usmerene ka tome“, rekao je Zaporožac.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *