FormatŽabalj

Članovi Udruženja roditelja i hranitelja dece i odraslih osoba sa invaliditetom „Altruist“ iz Žablja održavaju kreativne radionice, na kojima aktivno pripremaju uskršnje rukotvorine, čija će se prodaja održati na Veliki petak. Oni će sutra, 22. aprila od deset časova biti na štandu ispred apoteke „Higija“ u centru Žablja.


Član udruženja, roditelj i jedan od osnivača udruženja Biljana Tomić istakla je da je za korisnike veoma važno da budu u sistemu, tako da su njihova druženja veoma značajna, naročito za mlade i odrasle, koji su završili školu.
„Zatvorenost može samo negativno da utiče na njih, zato smatram da su ove naše radionice veoma značajne. Kad je lepo vreme, obavezno smo napolju, sadimo cveće, sređujemo dvorište, a u isto vreme se družimo i igramo. Za Uskrs uvek pripremamo glinene držače za čuvarkuće, zeke i piliće od vunice i papira. Pravimo i čestitke, a ukrašavamo i kolačiće i jaja, raznim tehnikama“, rekla je Biljana Tomić i kroz smeh dodala da najviše uživaju dok šaraju kolačiće, naročito kad se neki „slučajno“ polomi, pa moraju da ga pojedu.


U opštini Žabalj ovo je jedino udruženje koje se bavi decom i omladinom sa smetnjama u razvoju, a kako kažu, znaju mane svakog člana, pa se tako fokusiraju na njihove vrline i na taj način napreduju, radeći ono što im najviše prija. Poručuju da je bitno konstantno razvijati humanitarnu svest, jer im znači i najmanja sitnica poput papira i drugog materijala za svakodnevne aktivnosti. Udruženje „Altruist“ usmereno je ka vaspitno-korektivnom radu sa decom i omladinom sa smetnjama u razvoju i nema obavezu opismenjavanja, iako to neguje kroz rad, te je tako akcenat na socijalizaciji i druženju.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *