FormatŽabalj

Stiže nova novčana pomoć države. Posle podrške svima koji su zaposleni u zdravstvu, država je odlučila da finansijski pomogne još jedan sektor u javnoj upravi. Potom stiže pomoć i za mlade.

Narednih dana po 10.000 dinara dobiće zaposleni u socijalnim ustanovama, najavio je sinoć predsednik Aleksandar Vućić.

On je rekao da će ta pomoć biti isplaćena vaspitačicama, negovateljicama, kuvaricama… i ostalim radnicima u socijalnim ustanovama.

– Kada smo davali zdravstvenim radnicima, nismo dali za njih i to je naš dug prema njima – izjavio je Vučić.

Dodao je da će isplata biti za neki dan.

Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od janauara su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto.

Stiže i 100 evra za mlade


Pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1. 017.000 mladih.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *