FormatŽabalj

Ovo je 11. godina zaredom kako se održavaju igre koje za cilj imaju promociju zdravog načina života. Takmičilo se 12 ekipa, a predsednik opštine Uroš Radanović istakao je da je ponosan na decu koja svake godine pokažu sportski duh i fer-plej.

Kada vidimo ovoliki broj dece na jednom mestu, ujedinjenih, to nam je još veća motivacija da i mi radimo za njihovu budućnost, isto tako ujedinjeni – podvukao je Radanović.

Član Opštinskog veća za sport Zoran Šolaja zahvalio se organizatorima koji su deci iz ove opštine pružili lepo iskustvo.

Sport i zdrav način života vrlo je važan segment u našoj zajednici, zato uvek podržavamo ovakve događaje i radimo na tome da iz godine u godinu budu sve masovniji – poručio je Šolaja.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. I pored toga što se bave rekreacijom kroz amaterski sport, takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou. Promovišu način života čije su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fer-plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

 

 

Izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *