FormatŽabalj

Danas se obeležava Dan opštine Žabalj – Mitrovdan. Tom prilikom, održana je svečana sednica Skupštine opštine Žabalj, a potom je upriličeno tradicionalno sečenje slavskog kolača.

 

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović otkrio je Spomenik „Ratnik“ u Parku prisajedinjenja u centru Žablja, koji podseća na stradanja, ali i na pobede u Drugom svetskom ratu.

 

Tom prilikom, predsednik opštine istakao je da ovaj spomenik nije samo fizičko obeležje, već i simbol koji veliča slobodarsku tradiciju Žablja i oslikava snagu žabaljske opštine.

„Slobodarska tradicija naše opštine seže duboko u prošlost, sa mnogim hrabrim ljudima koji su se borili za slobodu i nezavisnost. Spomenik „Ratnik“ podseća na te herojske trenutke i čuva uspomenu na one koji su se odvažno borili za svoj narod. Za očuvanje identiteta i ponosa zajednice, važno je da ih se uvek sećamo“, poručio je Radanović.

Takođe, prisutnima su se obratili generalni sekretar Matice srpske dr Milan Micić i direktor ONB „Veljko Petrović“ Milovan Mirkov.


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *