FormatŽabalj

Crkvena opština Žabalj u saradnji sa Opštinskom narodnom bibliotekom „Veljko Petrović“ Žabalj poziva sugrađane na trodnevnu manifestaciju „Dani sećanja na ledenu tišinu – 80 godina od Racije 1942.“, koja će se održati u galerijskom prostoru Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“ Žabalj.
Prvog dana,  u sredu 21. decembra u 19 časova planirano je svečano otvaranje izložbe povodom obeležavanja 80 godina od Novosadske racije „Ledena tišina“ autora Petra Đurđeva, direktora Istorijskog arhiva grada Novog Sada. U fokusu izloženog materijala će biti stradanje sveštenstva na području eparhije.


  • U četvrtak 22. decembra u 19 časova održaće se projekcija filma „Deca besmrtnosti“, koja će biti propraćena predavanjem protojereja-stavrofora Branka Ćurčina, starešine Hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi.
    Trećeg dana manifestacije, u petak 23. decembra  u 19 časova akademski slikar i ikonopisac Radmila Nestorović održaće predavanje „Predstava mučenika na ikoni“.
    Budući da manifestacija oličava nastavak uspešne saradnje Crkvene opštine u Žablju sa Opštinskom narodnom bibliotekom „Veljko Petrović“ Žabalj, biće nošena kulturno-umetničkim osvrtom na različite aspekte teme zadate sećanjem na stradanja tokom Racije 1942. godine. u nadi da će pomenuti događaji doprineti negovanju kulture mira, suživota i kulturnog i duhovnog rasta.
Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *