FormatŽabalj

Ministar finansija Siniša Mali poručio je da Srbija zna da se nosi sa krizom i spremno dočeka sve izazove, te da njeni građani nemaju razloga za paniku.

Mali je rekao da je u vreme kriznih situacija, pandemije, energetske krize i konflikta između Rusije i Ukrajine Srbija pokazala snagu države i javnih finansija.

Takođe, Mali je rekao da se Vlada bori protiv nestašica i ograničava cene najvažnijih životnih namirnica, kao i cene goriva i struje.

Mali: Vučić je jak lider – obezbedio ekonomsku stabilnost zemlje

Ministar finansija rekao je da je Aleksandar Vučić potvrdio kandidaturu za predsednika države i istako da je Vučić jak lider koji je Srbiji obezbedio političku i ekonomsku stabilnost.

Mali je istakao da je Vučić dobio rekordan broj potpisa podrške građana za kandidaturu, kao i da je zaslužan za mir i prosperitet zemlje.

Mali: Hoćemo da radimo i sa Zapadom i sa Istokom

Mali izjavio je izjavio da Srbija želi da radi i sa Zapadom i sa Istokom, kao i da sedi na jednoj, srpskoj stolici, a ne na dve, kako neki žele da predstave.

„Srbija sedi na jednoj, srpskoj stolici, a ne na dve. Ne menjamo principijelan stav, za razliku od brojnih zemalja. Imate neke koji žele nestabilnost, da dobiju korist, na štetu Republike Srpske, Kosova i Metohije, da iskoriste situaciju. Mi nećemo da vodimo ratove velikih sila, kako je rekao predsednik Vučić. Naša poruka je: nećemo da šaljemo našu decu u rat. Nećemo da nam se deca vraćaju u mrtvačkim sanducima. Mi se borimo za mir i stabilnost“, rekao je Mali.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *