Home Dešavanja GOSPOĐINCI: Održan sedmi po redu Sajam hortikulture
GOSPOĐINCI: Održan sedmi po redu Sajam hortikulture

GOSPOĐINCI: Održan sedmi po redu Sajam hortikulture

0
0

Sedmi po redu Sajam hortikulture, etno detalja i kućnih radova održan je u subotu, 13. aprila u parku OŠ „Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, u organizaciji udruženja “Bagrem beli”.

U programu su učestvovali deca iz vrtića „Maslačak“, učenici osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, DONKT „Đerdan“, KUD „Taras Ševčenko“ iz Đurđeva, DONKT „Prelo“ iz Čuruga, KUD „Romano Ternipe“ iz Novog Sada, etno pevačka grupa „Vasilis“ iz Đurđeva i pevačka grupa „Romantika“ iz Novog Sada. Boris Straživuk, predsednik Mesne zajednice Gospođinci i član Opštinskog veća za turizam i ruralni razvoj pozdravio je sve prisutne na ovoj manifestaciji rekavši da je Opština Žabalj nastrojena ka unapređenju i podršci svih manifestacija koje su pozitivne za društvo i koje daju određeni doprinos u prezentovanju narodnog stvaralaštva:

“Opšti utisak je da su se ovogodišnji učesnici izuzetno potrudili da unaprede proizvodnju i plasman do kupaca. Ideja ovog Sajma je da mali proizvođači i udruženja promovišu hortikulturu kao važnu granu poljoprivrede uz podršku Opštine Žabalj, rekao je Straživuk, uz poziv posetiocima da  uživaju u ponudi koju su pripremili izlagači kao i u bogatom kulturno umetničkom programu dodavši da lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Čedomirom Božićem izdvaja značajna sredstva u oblasti zaštite životne sredine, kao i za organizaciju sajmova i manifestacija u oblasti ekologije.

Učešće na sajmu bilo je besplatno za sve izlagače.