FormatŽabalj

Meštani Šajkaša ponovo su pokazali da su prave komšije i prijatelji, naročito u situacijama kada je nekom potrebna pomoć, kao što je to trenutno tridesetšestogodišnjoj Nikolini Kalinić, kojoj je dijagnostifikovana ciroza jetre, a trenutno čeka na transplantaciju jetre u inostranstvu, za koju joj je potrebna suma veća od 90 hiljada evra.

Komšije i prijatelji su se udružili kako bi pomogli članovima Nikolinine orodice da se prikupe sredstva, tako da su se pored slanja humanitarnih SMS poruka za Nikolinu, oni angažovali prikupljajući i donirajući novčana sredstva, a nekoliko zanatlija i preduzetnika se priključilo akciji izdvajajući određeni deo ili celodnevni pazar za uplatu na namenski račun za prikupljanje pomoći.

Učešće u humanitarnoj akciji uzelo je i nekoliko žena koje se bave manikirom, ili poseduju frizerski salon, a koje su se odrekle svoje dnevne zarade u korist humanitarne pomoći.

Sav prihod od kafe koja se tokom vikenda popije u kafiću ”Galerija” će biti doniran, u centru mesta je postavljeno nekoliko kutija za skupljanje pomoći, a svoj doprinos dali su i najmlađi, koji učestvuju u akciji organizovanoj na nivou osnovne škole, kako bi pomogli u lečenju majke svojih školskih drugara.

Svi koji mogu i žele da pomognu Nikolini Kalinić da prikupi novčana sredstva potrebna za transplantaciju jetre i nastavak normalnog, zdravog života mogu to da učine tako što će poslati SMS poruku sadržaja 1617 na 3030.

Novac može biti doniran i uplatom na dinarski račun 160-6000001811450-27.

 

Izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *