FormatŽabalj

Na inicijativu predsednika opštine, a u cilju unapređenja podrške lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, predsednik opštine Žabalj Uroš Radanović sastao se sa direktorom PSS ,,Poljoprivredne stanice“ Novi Sad Vladimirom Mihićem.
Na sastanku su razmenjene informacije od značaja za unapređenje podrške razvoju poljoprivrede u ovoj opštini i analizirani su mogući pravci saradnje koji bi imali za cilj umrežavanje opštine Žabalj sa poljoprivrednicima, a kroz realizaciju usluga koje nudi PSS.

Mihić je, predstavljajući program PSS, istakao da su savetodavni programi glavni kanali za širenje informacija o novim poljoprivrednim tehnologijama i da savetodavne usluge igraju ključnu ulogu u povećanju produktivnosti u poljoprivredi.

Predsednik Radanović je, osluškujući potrebe lokalnih proizvođača za uslugama koje nudi PSS, najavio da je ovaj sastanak samo početak uspešne saradnje kroz koju će lokalna samouprava programima podrške pomoći poljoprivrednicima da u narednom periodu na efikasniji način unapređuju svoju proizvodnju i povećaju produktivnost u poljoprivredi i poboljšaju uslove života na selu.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *