FormatŽabalj

Opština Žabalj šestu godinu zaredom organizuje čuvanje atara na preko 30.000 hektara, konkretno zaštitu poljoprivrednih useva, u saradnji sa poljoprivrednicima. U protekle dve godine sve troškove snosi lokalna samouprava. Tom prilikom, predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović obišao je danas atare na području opštine Žabalj, zajedno sa predstavnicima agencije koja je zadužena za nadzor i čuvanje istih.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović rekao je da se pokazala velika potreba za tom aktivnošću, posebno u jesenjem periodu kada se inteziviraju krađe u ataru opštine Žabalj.

„U prethodnim godinama ovaj model čuvanja pokazao se kao uspešan i naravno tako nastavljamo i u tekućoj godini. Na početku bilo je više od 800 prijava, a poslednje godine oko 40, što pokazuje efikasnost ove akcije. Samo zajedničkim radom možemo sačuvati naše atare“, podvukao je Radanović.

Lokalna samouprava će nastaviti i ubuduće da inicira aktivnosti ove vrste, a uz pomoć policije i profesionalne agencije za zaštitu, atari će u jesenjem periodu biti potpuno obezbeđeni, a poljoprivrednici rasterećeni straha od krađe svojih useva.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *