FormatŽabalj

Ogromni su pritisci na Srbiju, i biće mnogo teško izdržati ih, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, ali i izrazio uverenje da će naša zemlja uspeti da odoli svim tim pritiscima, a da nam obraz ostane neukaljan.

Odgovarajući novinarima na pitanje da prokomentariše “javna pitanja hrvatskog RTL-a dokle će Vučiću da se dozvoli da sedi na dve stolice, i u Briselu i u Moksvi”, predsednik je ponovio da Srbija ima samo jednu, svoju stolicu, ali i istakao da je izložena velikim pritiscima.

– Mi imamo svoju stolicu, a pristici su ogromni na našu zemlju i biće mnogo teško izdržati ih, pitanje je i kako i šta… – rekao je Vučić.

Preneo je da je i noćas do kasno razgovarao sa predstavnicima više zemalja, što će učiniti i tokom današnjeg dana.

– Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju… Koliko budemo mogli držaćemo se i čuvati, jer jednu zemlju imamo. Ali nije jednostavno, ni lako – rekao je Vučić, dodajući da je zahvalan na lepim željama iz Hrvatske i da nije mnogo bolje ni očekivao od, kako je rekao, “velikih prijatelja u Zagrebu”.

Na kraju obraćanja novinarima, Vučić je ipak poručio da veruje u dobru budućnost Srbije, kao i da ćemo uspeti da odolimo svim pritiscima.

– Da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo, i da istovremeno izbegnemo bes velikih, jer ga oni obično iskaljuju na malima. Gledaćemo da sačuvamo zemlju, da je odbranimo, a opet da nam obraz ostane neukaljan – poručio je predsednik Srbije.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *