FormatŽabalj

Preležali ste koronavirus? Namirnice koje će doprineti bržem oporavku vaših pluća

Preležali ste koronavirus? Namirnice koje će doprineti bržem oporavku vaših pluća

Upala pluća najčešći je zdravstveni problem koji dolazi sa koronavirusom.

Pluća i jetra zaista zaslužuju posebnu pažnju jer su najveći čistači organizma. Među brojnim funkcijama jetre jeste i ta da ona pročišćava krv, a pluća uzimaju kiseonik, pritom filtrirajući toksine iz vazduha i dalje, izbacuju štetni ugljen dioksid iz organizma. Održavajući zdravlje jetre i pluća, ćelije i tkiva u našem organizmu zadovoljićemo zdravom krvlju, koja je bogata kiseonikom.

Za kvalitetan rad i dobru funkciju jetre i pluća izuzetno je bitna i hrana koju konzumirate.

U nastavku predstavljamo namirnice koje će doprineti potpunoj detoksikaciji pluća i jetre.

Zeleno lisnato povrće

Ova vrsta povrća je pre svega poznata po gustini vitamina – vitamini A, C, K, folna kiselina. Vitamin A je neophodan za zdravlje važe kože i očiju, vitamin C je jedan od najjačih antioksidanasa ikada, a vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi. Folna kiselina je jedan od B vitamina i jedan od najvažnijih uloga joj je obnavaljanje krvnih elemenata. Kalcijum i gvožđe i magnezijum su prisutni u svom zelenom lisnatom povrću.

Spanać, salata, kupus, mladi luk, kelj i korijandar najbolji su izbor lisnatog povrća za čišćenje organizma. Možete ih jesti sirove, blanširane ili u obliku smutija.

Zahvaljujući sadržaju kalijuma i magnezijuma ovo povrće unapređuje zdravlje pluća. Budući da zeleno lisnato povrće obiluje hlorofilom, ono potpomaže čišćenje organizma od teških metala.

Jabuke

Ovo voće obiluje pektinom, vitaminima i flavonoidima, koji u velikoj meri doprinose čišćenju jetre. Flavonoidi i antioksidansi čuvaju zdravlje pluća i čitavog respiratornog sistema.

Redovno konzumiranje jabuke svakog dana, posle doručka i posle ručka, rešiće probleme sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća u njoj kao i kod tretiranja ekcema

Metoda s jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u novije vreme, na ubrzanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ostale vesti

Ostale vesti