FormatŽabalj

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović u pratnji svojih saradnika danas je imao čast da zvanično poseti Njegovu svetost patrijarha Porfirija, arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog. Ova poseta je bila prilika za duboko duhovno i kulturno povezivanje, kao i za razgovor o važnim pitanjima koja se tiču našeg društva i zajednice.

Predsednik Radanović je izrazio svoje najdublje poštovanje prema Njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju i zahvalio se na toploj dobrodošlici. U toku sastanka, razgovaralo se o saradnji između lokalne samouprave i Srpske pravoslavne crkve, posebno u kontekstu humanitarnih aktivnosti i podrške zajednici.

Kao gest prijateljstva i podrške, predsednik Radanović je, u ime opštine Žabalj, darovao poljoprivredne proizvode proizvedene na teritoriji opštine Žabalj. Takođe, kao simbol razvoja malih proizvođača i rukotvoraca, predsednik Radanović je predao ručno vezena platna iz Kreativne radionice Gospođinci i Udruženja „Da se ne zaboravi“ iz Gospođinaca.

Patrijarh Porfirije je izrazio svoju zahvalnost na ovim darovima i naglasio važnost podrške lokalnim inicijativama.

Opština Žabalj ostaje posvećena promociji tolerancije, razumevanja i saradnje među svim građanima, bez obzira na versku ili etničku pripadnost. Ova poseta predstavlja korak napred u ostvarivanju tih vrednosti.

Kategorije: Novosti

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *