Home Vreme Pravi jesenji uslovi za vožnju, vozači – oprez
Pravi jesenji uslovi za vožnju, vozači – oprez

Pravi jesenji uslovi za vožnju, vozači – oprez

0

Pravi jesenji uslovi vožnje danas će pratiti vozače u većini krajeva naše zemlje, navode iz Auto-moto saveza Srbije. Česte promene vremena, kiša, ali i povremeno jači pljuskovi koje meteorolozi najavljuju za danas, uz povremenu maglu, nisku oblačnost i smanjenu vidljivost, sigurno će otežavati vožnju, usporavati kretanje vozila, ali i biti razlog čestih zastoja i vanrednih prekida u saobraćaju. Prema poslednjim informacijama “Puteva Srbije”, na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja vozila.

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima takođe nema zadržavanja.

Kamioni na Batrovcima i Kelebiji na izlazu iz zemlje čekaju tri sata, na prelazu Šid dva sata, a na Horgošu sat vremena.

Mogućnost pojave magle na putevima

Putevi Srbije saopštili su jutros da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Vozačima savetuju oprez pri vožnji, kao i da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

Radovi na sanaciji bankine i ivičnjaka izvodiće se na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Vrčin – Mali Požarevac, u zoni petlje “Mali Požarevac”, u okviru radova na rehabilitaciji kolovoza.

Tokom izvođenja radova, u zoni petlje Mali Požarevac, doći će do faznog zatvaranja izlivne trake Niš-Mladenovac, sa omogućenim propuštanjem saobraćaja.

Saobraćaj će se na pravcu Niš-Beograd odvijati preticajnom i voznom saobraćajnom trakom.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izvor: rtv. rs