FormatŽabalj

U okviru naučnopopularne manifestacije Maj mesec matematike (M3) otvoren je poziv za osnovne i srednje škole iz cele zemlje. Poziv, koji je prvenstveno namenjen nastavnicima matematike i informatike, otvoren je do 20. aprila.

Jedanaestu godinu zaredom u pripremi je najmasovnija nacionalna naučnopopularna manifestacija u Srbiji posvećena matematici – Maj mesec matematike (M3). U želji da nastave sa dobrom praksom i uspešnom popularizacijom matematike, ove godine se Centru za promociju nauke i Matematičkom institutu SANU pridružuju i Nordeus fondacija i Društvo matematičara Srbije kao partneri EduGejming programa.

Poziv, koji prethodi manifestaciji Maj mesec matematike, namenjen je prvenstveno nastavnicima matematike i informatike osnovnih i srednjih škola. Zajedno sa svojim učenicima, ali i u saradnji sa kolegama koje podučavaju druge predmete, poput biologije, fizike, geografije, umetnosti i humanističkih nauka, a prepoznaju elemente matematike u svojim časovima, potrebno je da kreiraju edukativnu igru za jednu nastavnu jedinicu.

 Na konkurs se mogu prijaviti i učenici nižih razreda osnovne škole sa svojim učiteljima, a poziv je otvoren do 20. aprila.

Odabrani timovi i njihove škole biće višestruko nagrađeni. Za školske kabinete biće obezbeđena savremena oprema. Radovi timova i njihove škole biće predstavljeni na manifestaciji M3, a nagrađeni radovi i pobedničke škole biće predstavljeni u medijima kao primeri dobre prakse.

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *