FormatŽabalj

Tokom cele nedelje, svakodnevno ćemo objavljivati nekoliko posnih recepata jela koja se lako i brzo pripremaju, bez velikog troška.


Danas je na meniju zapečen pasulj sa povrćem, čija priprema traje oko 1 sat.

Sastojci za zapečen pasulj sa povrćem:

  • 250-300 g pasulja tetovca,
  • 300 g praziluka,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 3-4 paprike,
  • peršunov list,
  • ulje,
  • 4 paradajza,
  • začin od povrća,
  • so,
  • biber.

Zapečen pasulj sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.
  2. Crni luk iseći na sitne kocke, praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove, a paprike očistiti od semenki i preseći na 4 dela.
  3. Ulje zagrejati, dodati luk, malo ga prodinstati, zatim dodati praziluk i paprike.
  4. Sve dinstati dok ne omekša.
  5. Vatrostalni sud (ili dugački zemljani sud) premazati uljem, staviti malo pasulja, zatim složiti dinstano povrće, posoliti ga i pobiberiti, dodati preostali pasulj, posuti ga sa malo začina od povrća i ponovo pobiberiti.
  6. Na vrh pasulja složiti kolutove opranog i oljuštenog paradajza, posoliti ga i pobiberiti, doliti vode od pasulja (u kojoj se kuvao) i peći u pećnisi dok voda ne uvri.
  7. Pred kraj pečenja pasulj posuti peršunovim lišćem.

Kategorije: Zdravlje

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *