FormatŽabalj

Tokom cele nedelje, svakodnevno ćemo objavljivati nekoliko posnih recepata jela koja se lako i brzo pripremaju, bez velikog troška.

Danas je na meniju đuveč od boranije, čija priprema traje oko 45 minuta.

Sastojci za postan đuveč od boranije:

  • 500 g boranije,
  • 500 g paradajza,
  • 3 glavice crnog luka,
  • peršun,
  • ulje,
  • so,
  • biber,
  • začin C.

Postan đuveč od boranije se priprema na sledeći način:

  1. Boranija se opere, očisti, i iseče na štapiće.
  2. Polovinu poređati u uljem podmazan đuveč, a zatim prekriti kriškama paradajza, posoliti, posuti peršunovim lišćem i seckanim crnim lukom.
  3. Preliti mešavinom ulja i 1 čašom vode, zatim opet složiti red boranije i prekriti paradajzom, peršunom, začinom C i biberom.
  4. Staviti u rernu i peći, pa toplo servirati.
Kategorije: Zdravlje

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *