FormatŽabalj

Danas je na meniju posni paprikaš od svežih pečuraka, čija priprema traje oko 30 minuta.

  • 1/2 kg pečuraka,
  • 60-80 g ulja,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • so,
  • aleva paprika,
  • malo brašna,
  • beli biber
  1. Očistiti 1/2 kg pečuraka, oljuštiti ih i iseći oštrim nožem na tanke listove.
  2. Staviti u šerpu 60-80 g ulja i kad se zagreje dodati jednu veću glavicu crnog luka.
  3. Kad se luk proprži staviti u njega pečurke, posoliti ih i dodati malo aleve paprike.
  4. Poprašiti pečurke sa vrlo malo brašna, naliti ih sa malo vode i pobiberiti sitnim belim biberom.
  5. Kada je gotov, paprikaš može imati malo soka, ali ipak ne sme biti mnogo čorbast.
  6. Pečurkama je za kuvanje dovoljno najviše 20 minuta.
Kategorije: Zdravlje

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *