Sastojci za crvene paprike punjene krompirom:
- crvene paprike 12 kom,
- krompir 2 kg,
- ulje 1 dl,
- so,
- biber,
- povrtna kocka za supu,
- aleva paprika, slatka+ ljuta po ukusu,
- crni luk (srednje veličine), 4 glavice,
- paradajz 3 kom.
Crvene paprike punjene krompirom se pripremaju na sledeći način:
- Očistiti paprike od semenki i peteljke, oprati i ostaviti da se suše.
- U dublju šerpu staviti luk predhodno isečen na tanka rezanca da se dinsta na ulju, naliti sa dve čaše vode i dodati krompir koji ste predhodno krupno narendali.
- Sve promešate i dinstate jedno 10 min.
- Polako dodajete još dve čaše vode u toku dinstanja.
- Dodajte soli, bibera i kocku za supu od povrća.
- Dodajte 2 kašičice aleve paprike i neprestano mešajte još jedno 2 do 3 minuta.
- Sklonite sa ringle, napunite paprike, zatvorite kolutovima paradajza.
- Naređajte paprike u neku šerpu dublju da se kuvaju oko 20 min.
- Đuveč pleh nalijte softom gde ste dinstali paprike i gde su se kuvale paprike.
- Poređajte paprike i zapecite u rerni jedno 15 do 20 minuta.
- Ako volite ljuto dodajte ljutu alevu papriku, i ako volite beli luk možete i njega dodati.
0 komentara