Home Dešavanja Pokrajinska sekretarka ponosna na kulturni razvoj Žablja
Pokrajinska sekretarka ponosna na kulturni razvoj Žablja

Pokrajinska sekretarka ponosna na kulturni razvoj Žablja

0
0

Pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević posetila je danas opštinu Žabalj. Najpre je posetila ONB ”Veljko Petrović”, gde su je dočekali pomoćnik predsednika Opštine zadužen za kulturu i javno informisanje Sergej Zaporožac, kao i direktor biblioteke Milovan Mirkov sa zaposlenima. Nakon toga, poseta je nastavljena obilaskom nove pozorišno – bioskopske sale u Žablju, gde ju je dočekao predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić, zajedno sa saradnicima.

Sekretarka je istakla koliko je zadovoljna i ponosna na opštinu Žabalj kada je u pitanju resor kulture.

”Zahvalila bih se predsedniku Opštine Žabalj i njegovim saradnicima na sjajnoj uloženoj energiji u kulturni sadržaj ove opštine, kao i u rekonstrukciju biblioteke i pozorišne sale u Žablju. Veoma je značajno kada Opština polaže svu energiju na obnovu kulturnog sadržaja, a pogotovo u manjim sredinama, gde je to nepopularna mera u odnosu na egzistencijalne resore na koje se polaže i više sredstava. Današnjom posetom smo ustanovili da Opština Žabalj mnogo sredstava ulaže u kulturne sadržaje i rekonstrukciju kulturnih objekata, a mi malo posla imamo u tom smislu, ali smo podrška i bićemo uvek,” istakla je Dragana Milošević.

Predsednik Opštine Čedomir Božić zahvalio se na današnjoj poseti, ali i na sveobuhvatnoj pomoći koju pruža opštini Žabalj kada je u pitanju kultura. ”Prethodne dve godine lokalna samouprava se trudila da uloži značajna sredstva u rekonstrukciju i obnovu svih objekata na ovoj teritoriji a koji su namanjeni za kulturna dešavanja. Opština podržava sve kulturne manifestacije, kao i udruženja čija je osnovna delatnost kultura, a nadamo se da ćemo uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata kulturu i kulturna dešavanja još više unaprediti u prestojećem periodu,” rekao je Božić.

Poseta je završena sastankom u maloj sali Opštine, gde su dogovorene smernice za neke buduće projekte u oblasti kulture na teritoriji opštine Žabalj, a kroz koje Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama planira da pomogne opštini Žabalj.