Home Novosti Počela rekonstrukcija krova na zgradi predškolske ustanove u Žablju
Počela rekonstrukcija krova na zgradi predškolske ustanove u Žablju

Počela rekonstrukcija krova na zgradi predškolske ustanove u Žablju

0

Na zgradi objekta „Mudra sova“ u okviru Predškolske ustanove „Detinjstvo“ u Žablju započeta je rekonstrukcija krova. U okviru projekta, postoje četiri celine, a to su rekonstrukcija objekata, nabavka opreme za rad kuhinje, nabavka vozila za potrebe radnika predškolske ustanove i edukacije na temu demografije i demografske politike. Investiciju vrednu oko 11 miliona dinara finansirala je republička Vlada, uz sufinansiranje Opštine Žabalj.

Predsednik opštine Uroš Radanović posetio je žabaljski vrtić, gde je obišao radove i, tom prilikom, istakao je da je lokalna samouprava u protekle dve do tri godine uradila mnogo toga, kako bi se poboljšali uslovi za smeštaj dece.

„Osim što su renovirani ostali objekti predškolskih ustanova, očekujemo završetak radova na ovom objektu za desetak dana, čime će biti zaokružena celina, odnosno svi predškolski objekti na teritoriji opštine biće savremeno opremljeni, za boravak dece u najboljim uslovima. U saradnji sa Vladom Srbije, obezbedili smo i uređaje koji su potrebni za funkcionisanje kuhinje, takođe nabavljena su i dva nova vozila za potrebe radnika ove ustanove“, podvukao je Radanović.

Čelnici lokalne samouprave poručili su da će i u narednoj godini deca i mladi biti jedan od prioriteta i da će se nastaviti ulaganja u obrazovanje. Predsednik opštine je, ovog meseca, tokom obilazaka škola i vrtića, razgovarao sa direktorima tih ustanova, koji su izložili poteškoće i probleme sa kojima se susreću, u čijem rešavanju će im lokalna samouprava pomoći u narednim mesecima.