FormatŽabalj

Članovi Udruženja pčelara opštine Žabalj ,,Bačka pčela“ u saradnji sa Opštinom Žabalj posetili su najveći pčelarski sajam u regionu, ove godine i jubilarni 15. Državni pčelarski sajam u Beogradu.

Ovaj sajam je obeležen osnivanjem Evropskog pčelarskog saveza, predviđenog da unapredi pčelarstvo kako u Evropi, tako i u Srbiji.

Pčelari iz ovog udruženja su imali na raspolaganju bogat prodajni i izložbeni program, kao i priliku da prisustvuju predavanjima renomiranih evropskih predavača i da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama i alatima koji mogu unaprediti njihovo pčelarenje.

Udruženje pčelara opštine Žabalj osnovano je pre dve godine, a izrazilo je zahvalnost opštini Žabalj na podršci i nastavku saradnje, podstičući razvoj i unapređenje savremenog pčelarstva na teritoriji opštine.

Pčelari iz opštine Žabalj postali su prepoznatljivi na karti Srbije i regiona zahvaljujući jedinstvenom projektu pod nazivom „Put meda i sira”, za sve one koji tragaju za novim i starim ukusima, ali i za zadovoljstvom otkrivanja novih mesta, kultura, običaja, tradicije, prirodnih lepota i novih atrakcija. Posebni klimatsko-geografski uslovi teritorije opštine Žabalj čine je bogatom biljnim vrstama korisnim za pčele, od livada, ratarskih kultura do voća.

 

 

Izvor: dnevnik.rs

Kategorije: Dešavanja

0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *